суббота, 9 февраля 2019 г.



Як покращити собі настрій


Якщо почали сумувати, постарайтеся не залишатися у цьому стані надовго. Шукайте шляхи, які допоможуть впоратися з цим станом.

Поліпшити собі настрій просто:

1. Щоб у вас завжди був гарний  настрій, навчіться себе контролювати. Не переймайтеся через дрібниці, постарайтеся не сваритися з рідними, пробачте їм. Прощаючи, ви позбавляєтеся від гніву і лихих почуттів, які руйнують в першу чергу вас самих.
2. Спробуйте дивитися на світ з гумором. Навіть якщо вас образили або ви потрапили в складну ситуацію, все одно посміхніться і скажіть собі: «І це теж мине!». Неймовірно, але у тих, хто щиро вірить, дійсно, все погане йде.
3. Не сидіть вдома, ображаючись на весь світ! Можете не сумніватися: на вулиці, в компанії друзів і знайомих настрій поганим не буває. Перевірено!
4. Внесіть у своє життя елементи новизни. Психологи радять час від часу змінювати стійкі звички – наприклад, завести нове хобі або змінити стиль одягу.

5. Навчіться розслаблятися. Коли виконуєте якусь нудну роботу, думайте про щось приємне. Наприклад, про майбутню зустріч з друзями чи коханою людиною.
6. Займіться плаванням. Вода допомагає тілу релаксувати, підвищує тонус і настрій. Крім того, можливість нещасного випадку або травми при плаванні мінімальна, на відміну від багатьох інших видів спорту.
7. Зупиніться, перепочиньте… Іноді люди опиняються в пастці просто тому, що не знаходять часу задуматися, чи в потрібному напрямку вони рухаються. Слід вчасно наводити лад у думках, цілях, зв’язках, так само, як ви регулярно робите прибирання в приміщенні.
8. Ставтеся до життя простіше. У житті завжди є місце подвигу, однак потрібен він далеко не завжди. Намагайтесь зосередитися на тому, що ви робите в дану хвилину.
9. Зберігайте почуття перспективи. Життя є рух, і те, що сьогодні видається трагедією, можливо, завтра викличе посмішку. Адже не дарма кажуть – ранок вечора мудріший.
10. Забудьте про прикрі речі. Якщо вам хочеться полежати в ліжку і пожаліти себе, краще не йти на поводу у цього бажання. “Рухайтеся – і ваші емоції також стануть більш рухливими, – вважає психолог Меріон Ділворт. – Подивіться фільм, поприбирайте … Пам’ятаєте: ви несете відповідальність за свої почуття і відчуття “.



Комментариев нет:

Отправить комментарий